Rådgivningstjänster 

Behöver du hjälp med att hitta en pensionsplan? Kanske vill du upprätta ett testamente eller har frågor gällande skatt? Söderberg & Partners erbjuder rådgivning inom en rad olika områden för dig som privatperson.

Skatt

Våra skatteexperter har mångårig erfarenhet och djup kunskap om skattesystemet, vilket är en förutsättning för att vi ska kunna ge dig god rådgivning. För att vi ska göra ett så bra jobb som möjligt är det också viktigt att vi lär känna dig som kund och får en bra inblick i din situation. Därför värdesätter vi det personliga mötet högt.
Vid rådgivningen får du sedan tydlig vägledning i vad som behöver göras. 

Du kan komma till oss med stora som små frågor och funderingar. Våra kunders frågeställningar kommer ofta ur att något har förändrats.
Kanske planerar de att överlåta sitt bolag till en närstående eller så har de precis startat eget.  Det finns också de som behöver rådgivning gällande en utlandsflytt eller om de har ett utländskt sparkapital som de vill föra hem till Sverige. 

Skatteverkets lagar och regler kan te sig som en djungel för många. Det är där vi kommer in och hjälper till. Vi hittar rätt lösning för dig och ser till att alla åtgärder genomförs enligt regelverket. För att du som kund ska känna dig trygg med de råd vi ger dokumenterar vi all rådgivning.

Familjerätt

För att minska risken för eventuella framtida konflikter är det viktigt att se över sin familjesituation och att säkerställa att alla handlingar är i sin ordning. På Söderberg och Partners hjälper vi dig att upprätta juridiska handlingar som till exempel gåvobrev, bouppteckning, samäganderättsavtal, samboavtal, äktenskapsförord och testamente.

Genom att upprätta ett äktenskapsförord ser du exempelvis till att viss egendom inte ska ingå i en eventuell framtida bodelning. Även testamente är ett mycket viktigt dokument, särskilt om ni har särkullbarn och inte minst för att underlätta för de efterlevande.

Våra jurister hjälper dig att gå igenom din och din familjs specifika situation för att komma fram till en lösning som passar er bäst.

Pension

För att hitta rätt pensionsplan är det viktigt att ha ett helhetsperspektiv. Därför utgår vi alltid från din totala ekonomiska situation, som förutom pensioner innefattar lån, sparande, försäkringar, fonder, aktier och andra typer av tillgångar.

Som kund hos oss har du tillgång till våra digitala lösning S&P Online där du hittar all information om din privatekonomi på ett och samma ställe. Den presenterar din ekonomiska situation, som till exempel pensioner, försäkringar och sparande av olika slag, på ett lättbegripligt och enkelt sätt. S&P Online innehåller även allt från makro- och hållbarhetsanalyser till fondförslag och pensionssimulering.

För att du ska hålla koll på ditt sparande har du som kund även tillgång till vår personliga bevakningstjänst Proaktiv bevakning. Den hjälper dig att hålla koll på avkastning och risk för dina portföljer samtidigt som den håller dig uppdaterad om våra senaste betyg och analyser. Vi har även tjänsten Fund Finder som du kan använda för att ta del av vår fondanalys.

Läs mer om Söderberg & Partners